Bier van cocabladeren

10 april 2024 Pablo Beer
Pablo Beer introduceert bier met cocabladeren als hoofdingrediënt. Daar gingen jaren aan vooraf, waarin gewerkt is aan de receptuur, de juiste smaakbalans en de mogelijkheid om cocabladeren ook daadwerkelijk te gebruiken in het brouwproces en recept.

Jeremy Vermolen, founder van Pablo Beer en tv-kok van onder meer RTL 4 en SBS, kwam met het idee voor dit bier. Vermolen ging de uitdaging aan om een laag alcoholisch bier te ontwikkelen, “omdat we vandaag de dag leven in een wereld waar gezondheid, bewust leven en genieten centraal staan.” Zo moest het bier hoog in smaak zijn, weinig alcohol en calorieën bevatten en een natuurlijke oppepper geven.

Vermolen: “Waar ooit hop het gruut verving als brouwingrediënt wil ik met cocabladeren in bier een nieuwe wereldwijde trend zetten. De weg naar het eindresultaat was, naast de nodige uitdagingen om het te importeren, een jarenlange smaakontwikkeling. Cocabladeren geven, net als hop, een bittere smaak. Daarbovenop geven coca-bladeren een volheid van smaak en een natuurlijke kick. Om dit alles op de juiste manier te brouwen en in juiste balans te brengen, was een mooie weg.”

Pablo Beer noemt de introductie een primeur in de bierwereld. Omdat het hoofdingrediënt uit cocabladeren bestaat, past het goed bij bierliefhebbers en bewuste genieters. Maar het past ook bij een brede levensstijl, met een extra knipoog naar avonturiers, aldus Pablo Beer.

Pablo Beer is verkrijgbaar in geselecteerde winkels en horecagelegenheden.

 

Altijd op de hoogte blijven?