Brandewijn in Franse stijl

Na gin en jenever is weer een nieuw oud product rijp bevonden voor herontdekking. Uit Rotterdam komt een brandewijn die het eeuwenoude distillaat van nieuw leven moet voorzien. Onder de naam Rooster & Wolf en in een eigentijdse fles gestoken, doet deze sterke drank de glorieuze traditie van Nederlandse brandewijn eer aan.

 

De producent is teruggegaan naar de oorsprong: de nieuwe brandewijn is weer gedistilleerd uit wijn; zo kwam tenslotte de naam tot stand, die in vele buitenlanden roem vergaarde onder de soortnaam brandy. Rooster & Wolf heeft dan ook als ondertitel ‘fine brandy’. Met een groeiende lijst aan betere horecazaken, slijterijen en een aantal groothandels in Nederland en België, vindt Rooster & Wolf steeds gretiger aftrek. De smaak heeft de Franse stijl. “We maken een krachtige maar zachte brandy, fruitig, bloemig en soepel om te drinken, met de beleving van een ‘eau de vie’,” aldus de aanbeveling van bedenker Rick van der Wolf.