Tiende Magister Vini

Magister Vini is de Mooiste titel die Nederlandse wijnvakmensen kunnen behalen. Het examen is zwaar, maar met regelmaat onderwerpen aspirant-magisters zich eraan. Als ze slagen kunnen ze werken met een titel die ook zakelijk gewicht in de schaal legt.

 

Onlangs werden de gelederen van de ‘wijnmagisters’ in Nederland weer versterkt: ook Dirk Vanhorenbeeck mag nu Magister Vini achter zijn naam zetten. Totaal telt Nederland nu tien Magistri Vini.

Dirk ontving zijn diploma uit handen van de voorzitter van de examencommissie, Gerhard Horstink. Het diploma Magister Vini is het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. De bijeenkomst werd geleid door de voorzitter van de Stichting Magister Vini, de heer Bram Moerman, en vond plaats bij DeliXL te Ede. Tijdens de bijeenkomst verdedigde Dirk Vanhorenbeeck zijn scriptie ten overstaan van de Examencommissie Magister Vini en andere deskundigen uit de wijnbranche. Zijn scriptie ‘Wat is de potentie voor Chinese wijnen in de Nederlandse horeca?’ was volgens de examencommissie van een goed niveau. Ook prees de examencommissie Dirk voor zijn hoge studietempo. Dirk Vanhorenbeeck is voor alle module-examens in één keer geslaagd; een uitzonderlijke prestatie. Zijn scriptie is na te lezen op www.magistervini.nl.