Wijnavonturen langs de Loire

8 oktober 2015

Proeverijen Touraine, Muscadet, Cheverny, Bourgeuil en Sancerre

Bij Nederlandse toeristen is het vriendelijke en kastelenrijke landschap van de Loire vanouds geliefd. Als vanzelf leren ze op hun reizen de wijnen kennen die in de vele herkomstgebieden bij de oevers van de lange rivier gemaakt worden. Dankzij gezamenlijke promoties van producenten hebben enkele van die gebieden een flinke naamsbekendheid in Nederland opgebouwd. Maar er blijft onderhoud nodig, want de concurrentie is groot. Met een aantal fraaie proeverijen werd weer eens duidelijk hoe mooi en veelzijdig het wijngamma van de Loire is.

Onlangs trad Touraine krachtig voor het voetlicht, in het culinaire theater van het bekende Amsterdamse restaurant Vis aan de Schelde. Dat was niet voor niets gekozen: de wijnen kregen gezelschap van vis, niet uit de Schelde maar uit de Loire. Zoetwatervis dus. Dat terroir ook van belang is onder de waterspiegel, werd duidelijk bij de spannende coproductie van het culinaire team van het Amsterdamse restaurant en Chris Alblas, registervinoloog van de Wijnacademie.

07-2015-Loire-Des-Indes-300x225 Genieten van mooie Loirewijnen in Des Indes.

Lees het hele artikel in de nieuwe uitgave. Vraag een proefnummer aan of abonneer je en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte blijven?